Facebook încearcă pentru a treia oară să producă un smartphone, cu specialişti de la Apple

Postat la 28 mai 2012 37 afişări

Facebook a angajat mai mulţi ingineri software şi hardware care au lucrat la Apple, contribuind inclusiv la dezvoltarea iPhone şi iPad, iar reţeaua de socializare speră că îşi va lansa propriul smartphone până anul viitor, au declarat pentru New York Times (NYT) surse apropiate situaţiei.

Acesta ar fi cel de-al treilea astfel de proiect al Facebook. În 2010, blogul TechCrunch scria că Facebook dezvoltă un smartphone, însă încercarea a eşuat, potrivit unor surse, după ce compania şi-a dat seama câte dificultăţi şi obstacole ar trebui să depăşească. Anul trecut, site-ul AllThingsD a scris că Facebook şi producătorul taiwanez de smartphone-uri HTC s-au asociat pentru a dezvolta un "telefon inteligent" sub marca reţelei de socializare, nume de cod "Buffy", scrie New York Times. Surse apropiate Facebook au declarat pentru New York Times că reţeaua socială a aprofundat proiectul prin extinderea echipei "Buffy" şi prin analizarea altor variante de smartphone. Astfel, compania a construit o echipă de ingineri software şi hardware cu experienţă în dezvoltarea de smartphone-uri, potrivit New York Times Bits, blogul de tehnologie al publicaţiei.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
facebook,
apple,
smartphone
/actualitate/afaceri/facebook-incearca-pentru-a-treia-oara-sa-produca-un-smartphone-cu-specialisti-de-la-apple-9677634
9677634
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.