Evolutie indecisa la Bursa

Postat la 30 ianuarie 2008 1 afişăre

Sedinta bursiera a inceput astazi, miercuri, fara o directie clara, cotatiile osciland intre plus si minus. Indicii BET si BET-C se mentin in crestere dupa prima jumtate de ora de tranzactionare, in timp ce BET-FI inregistreaza o usoara depreciere. Valoarea transferurilor efectuate este scazuta, in linia ultimelor zile.

Indicele BET consemneaza o urcare de 0,5 procente dupa primele 30 de minute de tranzactionare, iar indicele compozit BET-C o apreciere de 0,2%. SIF-urile oscileaza intre crestere si scadere, ceea a dus BET-FI la un minus de 0,1 procente.

Cea mai tranzactionata actiune la inceput de sedinta este cea a Bancii Transilvania (TLV), cu un total de 1,2 milioane lei (circa 0,3 milioane euro), si o crestere de 2,1%. Titlurile TLV sunt asteptate sa se aprecieze chiar mai mult deoarece astazi sunt asteptate rezultatele financiare aferente anului trecut, estimarile aratand o triplare a profitului fata de anul precedent.

Tot astazi este asteptata si decizia Consiliului Bursei referitoare la data listarii actiunilor Erste Bank, intrarea la tranzactionare urmand a avea loc in cursul lunii februarie. Banca austriaca a publicat deja documnetul sintetic necesar aprobarii listarii de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
servicii financiare
/actualitate/afaceri/evolutie-indecisa-la-bursa-2356170
2356170
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.