Euro isi arata din nou muschii

Postat la 29 februarie 2008 9 afişări

Moneda nationala a pierdut doua procente in sedinta interbancara de astazi, vineri, ajungand la un curs oficial de 3,7269 lei/euro, conform datelor Bancii Nationale. Nivelul este cel maximul lunii februarie. O cotatie mai mare a fost inregistrata la sfarsitul lunii ianuarie, 3,742 lei/euro.

"Pe piaţa interbancară, înainte de ora 13:00, transferurile se perfectau uşor peste nivelul de 3,73 lei/euro. Cred că BNR a ales un curs din afara cotaţiilor de la acea oră. Valutele din regiune se depreciază, iar leul înregistrează cea mai mare pierdere, urmând scăderile raportate de forint şi zlotul polonez", a declarat un dealer pentru Mediafax.

Moneda unica europeana este in crestere puternica fata de dolar, situatie creata de devalorizarea valutei americane, si a inceput sa creasca si fata de monedele pietelor emergente. Euro a depasit pentru prima data in istorie nivelul de 1,52 dolari, analistii estimand ca ratele dobanzii de pe piata americana se vor reduce si mai mult in timp ce Banca Centrala Europeana va mentine actualul nivel al acestora.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
leu,
euro,
dolar,
piete financiare
/actualitate/afaceri/euro-isi-arata-din-nou-muschii-2423173
2423173
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.