Erste Bank, neafectata de criza americana

Postat la 29 februarie 2008 9 afişări

Banca austriaca Erste Bank a anuntat astazi, vineri, rezultatele financiare aferente anului trecut, rezultate ce se inscriu in estimarile analistilor. Profitul net a crescut 26%, ajungand pana la valoarea de 1,174 miliarde euro, fara a fi afectat in vreun fel de criza financiara americana.

"Cresterea profitului a fost in mare parte determinata de fantastica majorare a veniturilor din dobanzi si din comisioane, ambele crescand cu mai mult de 20%", a declarat Andreas Treichl, CEO-ul Erste Bank. Profitul operational (diferenta dintre veniturile din activitate si cheltuielile adiminstrative generale) s-a apreciat cu 27,2% fata de 2006, ajungand pana la 2,54 miliarde euro.

Totalul activelor a cresut la sfarsitul anului trecut cu 10,4%, de la 181,7 miliarde euro la 200,5 miliarde euro. Venitul pe actiune a atins 3,92 euro fata de 3,14 euro in perioada precedenta. La pretul din deschiderea de astazi de la Bucuresti, de 146 lei/actiune, PER-ul (Price Earning Ratio) calculat dupa valoarea profitului net este de 10,76, ceea ce indica o actiune subevaluata.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/erste-bank-neafectata-de-criza-americana-2422732
2422732
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.