Erste Bank incurajeaza investitiile in companiile farma din ECE

Postat la 30 iulie 2008 10 afişări

Companiile farmaceutice din Europa Centrala si de Est, desi grav afectate de scaderile inregistrate de burse, reprezinta o buna ocazie de investitie, potrivit cercetarilor intreprinse de Erste Bank

In raportul emis de banca se apreciaza perspectivele de dezvoltare ale sectorului farmaceutic ca fiind “inca bune”, dar ca “in ciuda caracterului relativ defensiv, actiunile farmaceutice din Europa Centrala si de Est au inregistrat o scadere, aliniata la evolutia pietelor din tarile respective”, ceea ce a umbrit performantele inregistrate in primul trimestru al anului.

 

Sub presiunea preturilor la medicamente, inevitabile pe termen mediu spre lung, si a co-participarii la plata de medicamente si servicii medicale din partea pacientilor, ritmul de crestere al pietei este incetinit. “Totusi, pe termen lung, pietele farmaceutice din Europa Centrala si de Est vor ajunge sa creasca, diminuand decalajele dintre cheltuielile pentru sanatate (si medicamente) facute in aceasta regiune si in primele cele 15 state care au aderat la Uniunea Europeana inainte de 1 mai 2004”, se mai precizeaza in raportul emis de Erste Bank.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
farmaceutice,
farma,
Erste Bank,
recomandari,
raport
/actualitate/afaceri/erste-bank-incurajeaza-investitiile-in-companiile-farma-din-ece-2836129
2836129
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.