Economia Lituaniei s-a prabusit cu 22% in T2

Postat la 28 iulie 2009 21 afişări

Produsul Intern Brut (PIB) al Lituaniei a scazut cu 22% in trimestrul al doilea in comparatie cu aceeasi perioada anul trecut. Astfel s-au depasit cu mult chiar si cele mai pesimiste prognoze.

Dupa o scadere de 13,3% a PIB-ului in primul trimestru, economia Lituaniei a devenit cea mai sever afectata economie din UE, precizeaza The Wall Street Journal.

Cauza caderii abrupte a economiei o reprezinta problemele grave din industrie si sectorul constructiilor. Se anticipa de catre analisti, in cel mai rau caz, o contractare anuala de 16,7%.

In Letonia, considerata pana acum cea mai slaba economie din UE, previziunile anticipeaza o cadere de 18% a PIB-ului la 30 iunie fata de perioada similara din 2008.

Guvernul lituanian a precizat ca tara se poate descurca fara ajutorul Fondului Monetar International sau al altor institutii multilaterale.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/economia-lituaniei-s-a-prabusit-cu-22-in-t2-4702223
4702223
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.