Dolarul, in picaj dupa afirmatiile presedintelui Fed

Postat la 27 februarie 2008 1 afişăre

Dolarul a cazut pentru prima data sub cotatia de 1,51 $/euro, pe fondul speculatiilor ca incetinirea economiei americane ii va forta pe oficialii Federal Reserve (Fed - banca centrala a SUA) sa mai reduca rata dobanzii.

Euro a atins nivelul de 1,5144 dolari, cel mai ridicat de la debutul, in 1999, al monedei unice europene.

Presedintele Fed, Ben S. Bernanke, a spus astazi ca institutia "va actiona intr-o masura potrivita" pentru a se asigura impotriva riscurilor de scadere a economiei. Fed urmareste cu atentie evolutia dolarului si nu are un obiectiv specific pentru el, a mai spus Bernanke, intr-o discutie cu membrii Comisiei de Servicii Financiare a Congresului american, relateaza presa internationala.

Contractele futures de la bursa din Chicago arata ca majoritatea traderilor asteapta, pana la mijlocul anului, o diminuare macar pana la 2% a ratei de referinta, aflata acum la nivelul de 3%. Banca centrala a SUA a diminuat deja de cateva ori rata de referinta, care se situa in septembrie la 5,25%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dolar,
euro,
curs,
Fed,
Bernanke,
dobanzi
/actualitate/afaceri/dolarul-in-picaj-dupa-afirmatiile-presedintelui-fed-2419303
2419303
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.