Dobanda cheie a BNR a ajuns la 9,5%

Postat la 26 martie 2008 8 afişări

Banca Nationala a Romaniei a decis majorarea dobanzii de politica monetara cu jumatate de punct procentual. Rata dobanzii a ajuns astfel la 9,5%. Totodata, BNR a decis mentinerea nivelului actual al rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in lei si valuta.

BNR a decis astfel continuarea combaterii inflatiei prin scumpirea leilor si incurajarea economisirii, cu intentia declarata de a readuce rata anualizata a inflatiei catre nivelul propus pana la sfarsitul anului, de 3,8% plus/minus un punct procentual.

Bursa de Valori a reactionat pozitiv, decizia BNR fiind prognozata de analisti si investitori. Solutionarea problemelor macroeconomice exitente (deficitul de cont curent, deficitul bugetar si nivelul inflatiei) si readucerea parametrilor la niveluri normale in a doua parte a anului reprezinta un avantaj pentru actiunile tranzactionate, facandu-le mai atractive pentru investitori.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
servicii financiare
/actualitate/afaceri/dobanda-cheie-a-bnr-a-ajuns-la-9-5-2487242
2487242
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.