Diverta deschide seria magazinelor mari

Postat la 28 august 2008 33 afişări

Diverta deschide, vineri, pe bulevardul Magheru din Bucuresti, cel mai mare magazin din retea, in urma unei investitii de doua milioane de euro. In noul concept de magazin intra si o cafenea - Cup&Cino, un brand adus in Romania de Grupul RTC, din care face parte si lantul de librarii.

Intins pe o suprafata de 1.700 mp, Diverta Magheru completeaza gama clasica de pe rafturi cu produse de design interior, bijuterii, ciocolata sau condimente gastronomice. "Ne asteptam la vanzari anuale de sapte milioane de euro si un trafic de 500.000 de vizitatori pe an", estimeaza Dan Rosu, director executiv al Diverta.

Despre strategia de dezvoltare a Diverta in continuare, Rosu spune ca principala preocupare a companiei este deschiderea de noi magazine. In proces de amenajare sunt acum sase magazine Diverta la Suceava, Braila, Piatra Neamţ si Chisinau. Valoarea investitiilor ajunge la sase milioane de euro. "Iesim pe piata cu o noua imagine de magazin, iar acest lucru este vizibil incepand cu Diverta Magheru", completeaza Octavian Radu, proprietarul RTC Holding.

Procesul de reamenajare a întregii reţele de librarii dupa noul concept, care în prezent numara aproximativ 75 de unitaţi, se va extinde pe o perioada de doi-trei ani şi va presupune investiţii de cel puţin sapte sau opt milioane de euro.

Viitoarele magazine Diverta vor si mai generoase din punctul de vedere al spatiului de prezentare: “Din 2008, suprafetele ocupate de noile magazine Diverta vor fi mini (200 de mp), medii (500 de mp), mari (1000 mp) si foarte mari (1500 mp). Pana in 2011 ne propunem sa dublam suprafata de vanzare Diverta, care va ajunge la peste 45.000 de mp", precizeaza Dan Rosu, CEO Diverta.

De anul viitor, Diverta va deschide si primele magazine in franciza. "Vad loc de 200 de francize Diverta, daca luam in calcul orasele sub 70.000 locuitori. Vrem acoperire peste tot unde nu sunt proiecte de mall. Francizorul va suporta costurile de amenajare a magazinului, iar profitul nostru va fi un anumit procent din rulaj", explica Octavian Radu.

Diverta a înregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 47 milioane de euro şi estimeaza pentru acest an încasari de 56 de milioane de euro.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
retail,
Diverta
/actualitate/afaceri/diverta-deschide-seria-magazinelor-mari-3035776
3035776
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.