Diverta a investit 250.000 de euro in relansarea site-ului

Postat la 29 octombrie 2008 13 afişări

Magazinul Diverta online, www.dol.ro, s-a relansat a treia oara sub sloganul "Cumparaturi de ultima generatie", pentru dezvoltarea acestui site fiind alocat un buget de 250.000 de euro.

Dezvoltat in premiera in Romania pe platforma IBM WebSphere Commerce 6, magazinul Web 2.0 pune la dispozitia consumatorului peste 34.000 de produse din opt game: carte, IT, electronice, filme, muzica, jocuri, jucarii si papetarie. Dintre aceste produse 15.000 sunt carti. Printre instrumentele disponibile datorita noii platforme se afla si urmatoarele functionalitati: optiunea "drag and drop"- care ajuta la alegerea produselor, optiunea "fast finder"- care cuprinde mai multe tipuri de filtre si filtrare in timp real, afisarea in doua moduri a produselor, lista sau tabel si afisarea costului cumparaturilor care este afisata permanent clientului.

In 2008, magazinul online a reprezentat doar 1% din veniturile inregistrate de companie, insa, pentru anul viitor, Octavian Radu, directorul grupului RTC Holding, estimeaza o crestere de 5%-10%.

Pana in anul 2010 potrivit estimarilor date de oficialii companiei, dol.ro ar trebui sa reprezinte 20% din profitul Diverta, iar vanzarile de carti ar trebui sa creasca de 20-30 de ori fata de acum, aducand venituri companiei de peste 5 milioane de euro.

In prezent, site-ul este in varianta beta, insa se va schimba in maxim sase luni. "Vom fi Amazonul Romaniei", spune Octavian Radu.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
retail,
Diverta
/actualitate/afaceri/diverta-a-investit-250-000-de-euro-in-relansarea-site-ului-3389339
3389339
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.