Din 2008, nu se mai fabrica Matiz

Postat la 12 decembrie 2007 10 afişări

Daewoo Automobile Romania va stopa productia modelului Matiz, ultimul din gama aflat in fabricatie la uzina de la Craiova, dupa ce in lunile iulie si august a scos din productie modelele Cielo si Nubira II. Decizia vine pe fondul acumularii de stocuri la nivelul lunii decembrie.

"In luna ianuarie productia lui Matiz va fi oprita datorita stocurilor acumulate. In aceasta perioada de tranzitie controlul imobilizarilor este foarte important si ca atare productia va fi adaptata evolutiei vanzarilor, care in lunile de iarna sunt de regula in scadere", a declarat pentru Ziarul Financiar Ion Ion, presedintele Daewoo Automobile Romania (DWAR).

Cel mai probabil, daca decizia Comisiei Europene va fi una favorabila, decembrie ar putea fi ultima luna in care la Craiova s-ar mai asambla un model al constructorului coreean. Dupa ce ARO si-a incetat productia in 2006, Daewoo este cea de-a doua marca de automobile care isi inceteaza productia.

"Cresterea generala a ofertei pe piata interna, precum si anuntul privind preluarea de catre Ford au diminuat vanzarile in ultima perioada. Pentru Cielo cererea a fost din ce in ce mai mica, in timp ce pentru Nubira avem inca stoc", a adaugat Ion.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
transporturi,
auto,
matiz,
daewoo,
ford
/actualitate/afaceri/din-2008-nu-se-mai-fabrica-matiz-2302805
2302805
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.