Dell: Profit in scadere cu 48% in cel de-al patrulea trimestru fiscal

Postat la 27 februarie 2009 16 afişări

Dell Inc., producatorul american de calculatoare a anuntat o scadere a profitului cu 48% in cel de-al patrulea trimestru fiscal , motivul principal al scaderii fiind dat de cheltuielile cu tehnologia mai reduse ale consumatorilor si ale intreprinderilor.

Castigurile companiei pentru semestrul care s-a incheiat la 30 ianuarie au scazut la 351 milioane de dolari, de la 679 milioane de dolari, cat au fost cu un an in urma.

"Nu pot spune cat timp compania va inregistra pierderi, ", a declarat Brian Gladden, Chief Financial Officer din cadrul Dell. "Ne asteptam insa, ca aceasta sa se prelungeasca", a completat acesta, spunand ca pierderile s-au inregistrat in toate segmentele de productie ale companiei.

In acesta perioada, producatorul de calculatoare incearca sa reduca cheltuielile anuale, si are stabilit ca obiectiv o reducere a costurilor de 4 miliarde de dolari pana la finalul anului fiscal 2011, mai mult cu 1 miliard decat obiectivul stabilit anterior. In plus, in acest trimestru compania a concediat 1.200 de persoane, iar acum are 76.500 de angajati.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Dell,
profit,
IT&C,
scadere,
tehnologie
/actualitate/afaceri/dell-profit-in-scadere-cu-48-in-cel-de-al-patrulea-trimestru-fiscal-4003924
4003924
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.