De ce inghite Brazilia 1 mld. dolari pe zi pentru a impiedica moneda nationala sa creasca

Postat la 20 septembrie 2010 14 afişări

Presedintele bancii centrale din Brazilia, Enrique Meirelles, este nevoit sa faca cele mai indraznete mutari din ultimul an pentru a domoli avansul record al monedei nationale, in conditiile in care fluxuri uriase de capital strain intra in tara, afectand balanta comerciala si pe cea a contului curent.

Banca centrala a cumparat circa 4 miliarde de dolari in primele patru zile din saptamana trecuta, dupa ce moneda nationala - realul - a urcat la maximul anului, afirma dealeri din piata, citati de Bloomberg.

Achizitia este cea mai mare dintr-un interval de patru zile efectuata in ultimii doi ani. In timp ce bancile centrale din Asia si America Latina incep sa deprecieze monedele nationale, eforturile lui Meirelles de a tine realul in frau sunt subminate de presiuni suplimentare din partea investitorilor care vor contribui la emisiunea de actiuni desfasurata de gigantul petrolier de stat Petroleo Brasileiro, in valoare de 78 de miliarde de dolari - cea mai mare emisiune de acest tip din istoria moderna a finantelor.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Brazilia,
economie,
moneda,
criza
/actualitate/afaceri/de-ce-inghite-brazilia-1-mld-dolari-pe-zi-pentru-a-impiedica-moneda-nationala-sa-creasca-7330616
7330616
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.