Dacia scade vanzarile modelelor mai scumpe ale Renault

Postat la 31 august 2009 16 afişări

Volumul vanzarilor Renault a fost sustinut in 2009 de cererea ridicata din Europa pentru marca romaneasca low-cost Dacia, insa cresterea popularitatii masinilor ieftine ridica noi probleme pentru grupul francez, ale carui modele mai scumpe raman fara clienti.

Vanzarile totale ale Dacia au crescut cu 18% in primele sapte luni fata de perioada similara a anului trecut, avans mai puternic decat al oricarui alt model Renault, aminteste publicatia americana, potrivit The Wall Street Journal (WSJ).

Astfel, vanzarile modelelor Sandero si Logan in Franta au urcat cu 58% in luna iulie, in timp ce piata auto franceza a crescut cu numai 3,1%. Dacia a devenit astfel a opta marca de pe aceasta piata dupa vanzari, depasind constructori precum Fiat sau chiar Nissan, partenerul de alianta al Renault.

In Germania, unde compania romaneasca nu are concurenta reala pe segmentul low-cost, vanzarile Dacia au "explodat" cu 346% in primele sapte luni din acest an, datorita programului de subventii guvernamentale pentru innoirea parcului auto, mai generos decat cel derulat de guvernul francez, noteaza WSJ.

Totodata, un vanzator de la un dealer de langa Paris a declarat ca cererea pentru Sandero este atat de ridicata incat nu poate garanta clientilor livrarea inainte de luna decembrie. Dealerul spune, pe de alta parte, ca ar prefera sa vanda modele ceva mai scumpe, care ar asigura o marja de profit mai larga.

Reprezentantii grupului Renault au aratat, in trecut, ca vanzarile ridicate ale Dacia nu afecteaza marjele de profit ale grupului, datorita costurilor reduse de productie ale gamelor de modele.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
masini,
vanzari,
dacia,
renault
/actualitate/afaceri/dacia-scade-vanzarile-modelelor-mai-scumpe-ale-renault-4826613
4826613
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.