Dacia, in scadere. Vanzarile companiei la nivel global au coborat cu 2,9% in primul trimestru

Postat la 28 iulie 2011 15 afişări

Vanzarile Dacia la nivel global au scazut in primul semestru cu 2,9%, la 176.852 de autoturisme si vehicule comerciale usoare, reflectand in principal incheierea programului de tip "rabla" din Franta si probleme de aprovizionare privind motoarele diesel, potrivit unui raport transmis joi de Renault.

Duster-ul a avut insa performante bune in Europa, cu 70.788 de unitati vandute si o cota de piata de 12,6%, ocupand locul al doilea pe segmentul crossover, se arata in raportul grupului francez. Pe de alta parte, vanzarile modelului Sandero au coborat cu 52% la nivel global, la 46.075 unitati, cu un declin foarte pronuntat pe piata franceza, cauzat de incheierea programului guvernamental de bonusuri pentru renuntarea la un automobil invechit in favoarea unei masini noi, cu un consum eficient de carburant. In aceste conditii, Dacia si-a mentinut cota de piata de 1,5% in Europa. Vanzarile Dacia in Europa au scazut cu 3,7% in primul semestru, la 126.918 autovehicule, in timp ce declinul de pe piata franceza a fost de 21,6%, la 50.413 unitati. In regiunea Euromed (Europa de Est, Turcia si Africa de Nord), vanzarile Dacia au stagnat, la peste 47.000 de unitati.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dacia,
vanzari,
evolutie,
raport,
renault
/actualitate/afaceri/dacia-in-scadere-vanzarile-companiei-la-nivel-global-au-coborat-cu-2-9-in-primul-trimestru-8537727
8537727
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.