Cum incearca HP ProCurve sa se apropie de Cisco

Postat la 29 ianuarie 2009 6 afişări

HP ProCurve, divizia de networking a companiei americane HP si numarul doi la nivel mondial in domeniul echipamentelor de retea, a anuntat incheierea unui parteneriat strategic cu 11 jucatori din industria IT, in incercarea de a recupera din distanta fata de Cisco, principalul competitor si actualul lider al pietei de retelistica.

Programul de aliante HP ProCurve Open Network Ecosystem (HP ProCurve ONE) va permite integrarea pe o platforma comuna a unei game variate de aplicatii de retea, provenind de la cei 11 furnizori diferiti, care vor deveni astfel interoperabile.

Practic, vor fi eliminate costurile operationale redundante si odata cu ele, spatiul fizic de stocare a informatiilor se va micsora, iar costurile totale suportate de companii pentru aceste aplicatii vor scadea.

Daca pentru cei 11 parteneri, programul inseamna posibilitatea integrarii, altfel dificile, a propriilor produse si vizibilitate mai mare datorita notorietatii HP, pentru HP ProCurve alianta marcheaza accesul la segmente noi de piata (telefonie prin internet VoIP, Load Balancer, optimizare WAN, accelerarea aplicatiilor de retea) si posibilitatea de a oferi clientilor produse capabile sa concureze oferta Cisco.

“HP ProCurve se uneste cu unele dintre cele mai inovative companii din lume, iar parteneriatele stabilite se vor materializa in aplicatii informatice mai eficiente si in final la costuri de operare mult mai reduse”, a declarat Marius Haas, senior vice president si general manager al HP ProCurve.

Printre partenerii HP ProCurve ONE se numara lideri de piata ca Microsoft, Avaya, McAfee, F5 si Riverbed.Prezenta de peste 10 ani pe piata ca o companie de sine statatoare, HP ProCurve ofera produse si servicii de retelistica unor clienti ca Microsoft, International Space Station, lantul hotelier Hilton si CERN.

Compania, lansata in urma cu peste 30 de ani, ca o divizie a HP si devenita in 1998 business de sine statator, a anuntat o crestere de 30% in 2008, continuand astfel trendul cresterilor de doua cifre inregistrate in ultimii ani. In Romania, HP Procurve este prezenta din februarie 2008 si a avut in aceasta perioada o crestere de patru ori mai mare decat cresterea pietei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT,
HP,
Cisco,
parteneriat
/actualitate/afaceri/cum-incearca-hp-procurve-sa-se-apropie-de-cisco-3823409
3823409
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.