Crestere usoara la Bursa

Postat la 29 ianuarie 2008 1 afişăre

Cotatiile par sa fi intrat intr-o perioada de consolidare dupa sedinta de astazi, marti. Practic, sesiunea a aratat la fel ca sedinta de ieri, diferenta fiind data de culoare, verde in loc de rosu. Indicii si majoritatea actiunilor au fost aproape toata ziua pe plus si au reusit sa incheie in urcare cu pana la doua procente.

Indicii au deschis astazi, marti, in crestere cu peste doua procente, prognozand o sedinta de recuperare a pierderilor de ieri. Premisele cu care a inceput sesiunea erau optimiste, bursele internationale fiind in crestere. Optimism resimtit si la Bucuresti, chiar daca nu cu aceeasi intensitate. Valoarea totala de tranzactionare a fost, ca si ieri, redusa, mai putin de 11 milioane euro, dintre care 8,5 milioane euro aferente operatiunilor efectuate pe piata principala.

Indicele BET a incheiat cu o majorare de 1,8%, pana la 7.684 puncte, iar BET-C cu 1,5% mai mult decat ieri, ajungand la 5.332 puncte. SIF-urile s-au miscat mai putin decat restul titlurilor, finalul sedintei gasind BET-FI cu 0,9% mai sus decat ieri, dupa ce coborase pana la minus in ultima ora de tranzactionare. BET-FI continua sa se afle sub valoarea de 65.000 de puncte, cu doar 63.628 puncte.

"Ne aflam intr-o perioada de consolidare, in care cotatiile nu vor mai inregistra salturi semnificative intr-o directie sau alta, ci se vor mentine intr-un tunel de pret relativ mic. Cel mai probabil, o miscare mai clara de crestere sau scadere va avea loc dupa sedinta Federal Reserve de saptamana viitoare", a declarat un broker. Americanii sunt aseptati sa reduca din dobanda de interventie, cele mai intalnite pareri inaintand o micsorare de 0,5 puncte procentuale.

Sedinta de maine se asteapta a fi negativa daca bursa va urmari actualul curs, o zi scadere, una crestere. O influenta pozitiva in cursul zilei de maine ar putea avea stabilirea datei de listare a actiunilor Ertse, cel mai probabil in jurul datei de 14 februarie. Titlurile Erste vor fi tranzactionate in lei, in timp ce la Viena sunt tranzactionate in euro, iar la Praga in coroane, motiv pentru care investitorii sunt atentionati asupra potentialului risc valutar.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
servicii financiare
/actualitate/afaceri/crestere-usoara-la-bursa-2354976
2354976
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.