Crestere de -4,1% pentru PIB si de 5,9% pentru inflatie

Postat la 22 aprilie 2009 12 afişări

FMI prognozeaza pentru Romania o crestere economica negativa de 4,1% in 2009, cu restrangerea deficitului de cont curent la 7,5% din PIB si o inflatie de 5,9%.

Cifrele sunt foarte apropiate de indicatorii pe care este fundamentata rectificarea bugetara operata recent de Guvern, in urma acordului de finantare externa cu FMI si UE (crestere economica negativa de 4%, inflatie de 5,8% si un deficit de cont curent de 7,5% din Produsul Intern Brut (PIB).

Pentru 2010, FMI se asteapta la imbunatatirea principalilor indicatori comparativ cu 2009, astfel ca anticipeaza crestere economica zero, reducerea deficitului de cont curent la 6,5% din PIB si o inflatie de 3,9%.

Mai multe despre prognozele FMI pentru Romania, cititi aici

Aflati aici ce pareri au oamenii de afaceri despre strategia de viitor a Romaniei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PIB,
inflatie,
crestere,
economie,
mediafax
/actualitate/afaceri/crestere-de-4-1-pentru-pib-si-de-5-9-pentru-inflatie-4232723
4232723
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.