Creste inflatia, scade puterea de cumparare. Ce mai faci cu salariul tau

Postat la 05 noiembrie 2010 47 afişări

Puterea de cumparare a romanilor se va micsora si mai mult pana la finele anului. Inflatia in crestere este principalul motiv. Numai in primele noua luni, angajatii au trebuit sa faca fata unor scumpiri generale de 6,25%, cu salarii micsorate cu 8,74%.

Salariile romanilor se dovedesc a fi insuficiente pentru a acoperi cresterile de preturi, iar perspectivele nu sunt deloc imbucuratoare. Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, a anuntat ieri revizuirea in urcare a prognozelor de inflatie pentru 2010 si 2011, de la 7,8% la 8,2% in acest an si de la 3,1% la 3,4% pentru anul viitor.

"S-a calculat ca impactul transmiterii majorarii TVA este de 2,4 puncte pe acest trimestru. Avem o transmitere etapizata. Incalzirea termica se va manifesta in octombrie sau aceasta luna, nu ne dam seama. Impactul majorarii TVA este posibil sa fie mai mare la sfarsitul anului de 2,4 puncte procentuale, cand se vor epuiza si aceste etape", a explicat Isarescu, potrivit Mediafax.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
inflatie,
preturi,
FMI,
estimare,
scumpiri
/actualitate/afaceri/creste-inflatia-scade-puterea-de-cumparare-ce-mai-faci-cu-salariul-tau-7692897
7692897
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.