Creditarea este “in podea”

Postat la 24 februarie 2009 11 afişări

Creditarea a inregistrat in ianuarie, asa cum sugerau si semnale venite din piata, a patra scadere lunara consecutiva.

Creditul in lei a inregistrat in ianuarie un declin lunar real de 1,1%, dupa ce a scazut si in ultimele trei luni ale anului trecut, in timp ce imprumutul in euro si-a temperat ritmul de crestere de la 1% in decembrie la 0,1%, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR).Creditul neguvernamental in lei a scazut dupa declansarea efectelor crizei financiare in Europa Centrala si de Est, respectiv in ultimul trimestru din 2008, cu cu 0,4% in octombrie, cu 0,7 in noiembrie si cu 2,4% in decembrie.

Si daca in ultima parte a anului creditarea a franat brusc – din cauza incertitudinilor existente pe plan local si international si a implementarii unui nou regulament al BNR privind acordarea de imprumuturi persoanelor fizice, acum creditarea este aproape blocata.

Cititi aici mai multe despre evolutia creditului guvernamental si neguvernamental din Romania.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Credit,
leu,
euro,
servicii financiare,
BNR
/actualitate/afaceri/creditarea-este-in-podea-3995025
3995025
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.