Constructiile, la pamant. Unde sunt cei 10 mld. € promisi infrastructurii?

Postat la 30 septembrie 2009 14 afişări

Vanzarile de bitum (asfalt), betoane si agregate, ciment si utilaje, care depind in mare masura de investitiile in infrastructura realizate de Guvern, au scazut in primul semestru cu circa 30-90%. Unde sunt cele 10 mld. euro anuntate de guvernul Boc la inceputul anului?

Cele patru piete au totalizat anul trecut circa 2 mld. euro, insa in primul semestru din cauza scaderii investitiilor de pe piata imobiliara, producatorii de profil asteptau salvarea de la stat, care a anuntat la inceputul anului investitii de 10 mld. euro in infrastructura.

Din acestea, pana in luna august au fost cheltuite doar 4 mld. euro, potrivit datelor furnizate de Asociatia Romana a Antreprenorilor din Constructii (ARACO). In aceste conditii, anul acesta ar putea fi alocate pentru infrastructura doar 6-7 mld. euro, suma insuficienta pentru a salva vanzarile de materiale de constructii specifice acestor lucrari

Cititi mai multe despre constructiile din romania pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Imobiliare,
constructii,
utilaje,
infrastucturi
/actualitate/afaceri/constructiile-la-pamant-unde-sunt-cei-10-mld-promisi-infrastructurii-4947427
4947427
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.