Conditiile de creditare s-ar putea schimba din ianuarie

Postat la 26 noiembrie 2008 8 afişări

Banca Nationala a Romaniei ar putea reanaliza in ianuarie regulamentul de creditare pe care trebuie sa il respecte bancherii. "Avem in vedere ca pe baza datelor statistice pe care le vom avea in luna decembrie sa reanalizam in ianuarie 2009 oportunitatea unor eventuale adaptari ale normelor privind creditarea persoanelor fizice pentru a putea sa asiguram adaptarea normelor la realitatile pietei", a declarat Florin Georgescu, primviceguvernator Banca Naţionala a Romaniei in cadrul seminarului EU-COFILE, organizat de Banca Nationala a Romaniei, ARB si Alpha Bank.

Efectele aplicarii noilor norme de creditare nu s-au simtit pana in prezent, apreciaza Florin Georgescu, in conditiile in care in luna octombrie marea majoritate a bancherilor a continuat sa aplice vechile conditii de creditare. Luna trecuta a adus totusi o scadere a creditului neguvernamental, soldului imprumuturilor diminuandu-se cu circa 300 de milioane de euro fata de luna precedenta, pana la 193 063,6 milioane. Cresterea anuala a incetinit la 44,8% in octombrie a.c. comparativ cu aproape 51,5% in aceeasi perioada a anului precedent.

"Reducerea din octombrie tine doar de problemele de lichiditate ale bancilor si nu de efectele normelor de crditare", a apreciat Florin Georgescu, completand ca abia din noiembrie vor aparea primele efecte ale aplicarii noilor conditii de creditare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
banci,
BNR,
regulament de creditare
/actualitate/afaceri/conditiile-de-creditare-s-ar-putea-schimba-din-ianuarie-3558748
3558748
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.