Concurenta investigheaza distributia farma

Postat la 30 octombrie 2008 53 afişări

Consiliul Concurentei (CC) va investiga, din oficiu, o posibila incalcare a Legii Concurentei de catre membrii a doua asociatii de distribuitori si importatori de medicamente. Acestea au sistat, pe fondul refuzului Ministerului Sanatatii de a ajusta pretul la medicamente in functie de cursul valutar, livrarile catre farmacii si spitale.

Prin aceasta investigatie sunt vizati membrii Asociatiei Distribuitorilor si Importatorilor de Medicamente (ADIM) si pe cei ai Asociatiei Distribuitorilor de Medicamente din Romania, la sediile carora CC a demarat o serie de controala inopinate, informeaza reprezentantii institutiei.

„Legea Concurentei interzice orice decizii luate de asociatiile de agenti economici si orice practici concertate, care au ca obiect sau ca efect restrangerea, impiedicarea ori denaturarea concurentei pe piata romaneasca, inclusiv cele care urmaresc limitarea sau controlul distributiei. In plus, blocajul de pe piata farmaceutica limiteaza accesul producatorilor de medicamente din state membre ale UE pe piata romaneasca, existand astfel riscul afectarii comertului intra-comunitar cu produse farmaceutice”, a declarat Gheorghe Oprescu, presedintele Consiliului Concurentei.

La inceputul lunii, distribuitorii de medicamente au sistat livrarile de medicamente, in contextul necorelarii pretului la medicamente cu evolutia cursului valutar leu/euro (acesta era fixat inca de anul trecut la 3,32 lei/euro, in conditiile in care, intre timp, euro aproape ca a ajuns sa valoreze 4 lei).

Dupa o serie de discutii si negocieri cu ministerul de resort, distribuitorii de medicamente au anuntat ca vor relua livrarile dupa ce ordinul care prevede reactualizarea preturilor conform cursului valutar va fi publicat in Monitorul Oficial.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
farmaceutice,
concurenta
/actualitate/afaceri/concurenta-investigheaza-distributia-farma-3396898
3396898
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.