Codecs are un nou consiliu de administratie

Postat la 31 mai 2010 21 afişări

Dupa gravele probleme de management de anul trecut, Codecs a revenit cu un nou actionar si un nou consiliu de administratie.

Radu Dan Mihaescu este noul presedinte al Consiliului de Administratie al Codecs, ca urmare a intrarii in randul actionarilor a unui nou partener. ncepand cu 16 aprilie 2010, grupul Tender a devenit actionarul majoritar al Codecs prin achizitionarea unui pachet de 50.990 de actiuni (51% din totalul actiunilor), in urma unei tranzactii in valoare de aproape 425.000 de euro. "Suntem intr-o faza in care stim ce inseamna criza si unde te poate duce, iar ceea ce mi se pare a fi cel mai important acum este ca putem veni in fata cursantilor si a partenerilor nostri si sa ii asiguram ca traditia Codecs va continua", a precizat Mihaescu.

n momentul de fata, compania are datorii curente de aproximativ un milion de euro, precum si alte 1,5 milioane pe care va trebui sa le restituie bancilor pana in 2013 pentur creditele contractate. Una dintre optiunile viabile pentru a face rost de bani este inchirierea spatiilor de birouri din cladirile pe care compania le detine. Este vorba despre doua cladiri de cinci etaje, cu aproximativ 4.000 de metri patrati construiti.

Nu este exclusa nici varianta vanzarii, insa, dupa cum spun actionarii, "piata nu este favorabila unei astfel de miscari". Pretul pentru care acestia ar fi dispusi sa vanda porneste de la 1.200 de euro pentru metrul patrat construit.

n ultimul an, numarul de angajati ai companiei a scazut de la 90 la 27, majoritatea parasind compania prin demisii. "Vom intra insa de acum si intr-o etapa in care vom face recrutari", a mentionat Adrian-Dan Babutan, directorul general al Codecs.

Pentru anul acesta, conducerea companiei are in plan atingerea unei cifre de afaceri de aproximativ doua milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/codecs-are-un-nou-consiliu-de-administratie-6225291
6225291
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.