Ciocolata poloneza Wawel vrea 1% din piata din Romania

Postat la 09 decembrie 2008 178 afişări

Producatorul polonez de ciocolata Wawel si-a anuntat intrarea pe piata romaneasca, axandu-se pe segmentul premium.

In prezent, produsele Wawel se gasesc in aproximativ 200 de magazine din Bucuresti, precum si in alte magazine din tara, fiind importate si distribuite prin intermediul Sitel Group si Rocon Distribution 2000. Pe piata romaneasca a ciocolatei Wawel se va pozitiona pe segmentul premium, incluzand o gama de produse fara zahar.

"Pentru 2009, ne propunem sa fim prezenti in majoritatea marilor retele de retail si cash&carry, precum si in toate magazinele reprezentative din orasele cu peste 10.000 de locuitori la nivel national", a declarat Narcis Costache, country manager Wawel Romania, in comunicatul de presa remis de companie.

Tot in luna decembrie, Wawel va deschide un magazin de tip ciocolaterie-cafenea in Fashion House Outlet de pe autostrada Bucuresti-Pitesti. Wawel isi propune ca in primul an sa castige minim 1% din piata totala a ciocolatei, echivalentul a 8-10% din categoria de ciocolata premium, tinta de vanzari fiind de 2,5-3 milioane de euro. Anul trecut, piata ciocolatei ajunsese la 200 de milioane de euro.

Wawel este unul dintre cei mai mari producatori de ciocolata din Polonia, cu puncte de desfacere in Europa, Asia, Orientul Mijlociu si America de Nord. Compania a achizitionat recent o fabrica de dulciuri in Ucraina, pe care intentioneaza sa o transforme in cea mai importanta linie de productie din estul Europei, targetul de vanzare fiind reprezentat de fostele tari sovietice. Anul trecut, cifra de afaceri a companiei a fost de 100 de milioane de dolari (aproximativ 73 de milioane de euro), pentru anul in curs fiind preconizata o crestere de 10%.

In Romania, principalii jucatori de pe piata ciocolatei sunt Kraft Foods (Milka, Poiana, Africana si Cote d'Or), Kandia Excelent (Kandia, Laura, Rom), Supreme Chocolat (Primola, Anidor si Novatini), Heidi Chocoltats Suisse (Heidi), dar si importatorii Ferrero (Ferrero Rocher) si Storck Germania (Merci, Toffifee).

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
ciocolata
/actualitate/afaceri/ciocolata-poloneza-wawel-vrea-1-din-piata-din-romania-3639381
3639381
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.