China devine cel mai mare consumator de aur la nivel mondial

Postat la 30 noiembrie 2009 39 afişări

China va deveni in viitorul apropiat cel mai mare consumator de aur la nivel mondial, devansand India, in conditiile in care micii investitori se orienteaza catre metalul pretios pentru a-si proteja averile impotriva inflatiei, iar cererea pentru bijuterii creste, potrivit The Times.

Banca centrala a Chinei ar putea incepe in urmatoarele saptamani sa cumpere masiv lingouri de aur pentru consolidarea rezervelor, urmand exemplul altor institutii similare din state emergente.

Analistii considera, totodata, ca populatia va investi tot mai mult capital in bijuterii, pentru a avea rezerve in caz de probleme economice, temandu-se ca Guvernul nu va putea controla complet evolutia inflatiei in urmatoarele 18 luni.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
China,
bani,
aur,
Banca centrala a Chinei
/actualitate/afaceri/china-devine-cel-mai-mare-consumator-de-aur-la-nivel-mondial-5143034
5143034
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.