Cel mai mare acţionar al Praktiker vrea retragerea grupului din Europa de Est

Postat la 28 martie 2012 32 afişări

Firma austriacă de inverstiţii Maseltov, cel mai mare acţionar al grupului german Praktiker, vrea ca retailerului de bricolaj, prezent şi în România, să se retragă din Europa de Est, a declarat un purtător de cuvânt al Maseltov pentru cotidianul Financial Times Deutschland (FTD).

Vânzarea operaţiunilor din Europa de Est ar putea aduce Praktiker 50-70 de milioane de euro, potrivit FTD. Maseltov, cu o participaţie de 10%, vrea să convingă şi alţi acţionari, la următoarea adunare generală, asupra necesităţii de a vinde operaţiunile, a declarat Isabella de Krassny, manager de fond şi purtător de cuvânt la firma de investiţii. Al doilea acţionar ca mărime este firma austriacă de investiţii Semper Constantia cu 5,01%. Praktiker a raportat o pierdere de 348 milioane de euro în primele nouă luni, faţă de un rezultat negativ de 100.000 de euro în urmă cu un an. Pentru trimestrul al treilea, retailerul a anunţat pierderi de 26 milioane de euro, comparativ cu profit de aproape 12 milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
praktiker,
actionari,
retragere
/actualitate/afaceri/cel-mai-mare-actionar-al-praktiker-vrea-retragerea-grupului-din-europa-de-est-9445094
9445094
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.