CEC Bank a acordat primul credit pentru programul "Prima casa"

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 27 septembrie 2010 20 afişări

CEC Bank a acordat primul credit pentru construirea de locuinte in cadrul Programului "Prima casa". Produsul CEC Bank, denumit "Prima noastra casa" si destinat construirii de locuinte in cadrul programului "Prima casa", se acorda in lei sau euro, pe o perioada de maximum 30 ani.

Programul finanteaza locuinte care urmeaza sa se construiasca de catre beneficiari individuali, inclusiv cele care se construiesc prin programele derulate de Agentia Nationala pentru Locuinte, precum si locuinte care urmeaza sa se construiasca prin asociatii fara personalitate juridica constituite de minimum doi beneficiari.

Aportul propriu al clientului este de minimum 5% din valoarea costului de construire a locuintei, care acopera diferenta dintre valoarea din contractul de antrepriza si finantarea garantata.

Primul credit de acest fel, in valoare de 47.483 euro, a fost acordat de CEC Bank pentru construirea unui imobil format din demiparter, parter si etaj mansardat, in comuna Ciorogarla, judetul Ilfov, informeaza banca. Destinatarii creditului sunt doi soti care au depus documentatia de credit la Unitatea Pilot CEC Bank Lipscani la 31 august si au primit raspunsul favorabil al bancii la 16 septembrie. Cei doi au beneficiat, pe parcursul pregatirii dosarului, de consiliere din partea specialistilor bancii.

La ora actuala, dintre cele 19 banci care acorda credite prin programul "Prima casa", 14 au semnat conventii cu Fondul de Garantare a Creditelor si pentru acordarea de finantari pentru constructii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
CEC Bank,
credit,
Prima casa,
locuinte,
constructii
/actualitate/afaceri/cec-bank-a-acordat-primul-credit-pentru-programul-prima-casa-7426832
7426832
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.