Ce investitie este mai rentabila decat aurul, petrolul si actiunile la Bursa

Postat la 15 iunie 2011 22 afişări

Preturile vinurilor fine au inregistrat o crestere puternica pe fondul exploziei de interes din partea noilor imbogatiti din China si din alte tari asiatice. Indicele Fine Wine 50 realizat de Liv-ex, care monitorizeaza evolutia preturilor pe piata vinului, a avansat cu 57% anul trecut, devansand cu mult aurul (cu o crestere de 35%), titeiul (crestere de 20%) si indicele bursier britanic FTSE 100 (plus 11%).

In acest an, indicele a urcat cu 9%, potrivit The Guardian, citat de Ziarul Financiar. Preturile au scazut puternic in urma prabusirii bancii americane de investitii Lehman Brothers in 2008, insa declinul a fost unul pe termen scurt. Alimentata de cererea se pare insatiabila venita din partea Asiei, piata vinurilor se dezvolta puternic, in pofida dificultatilor cu care continua sa se confrunte economia mondiala.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
investitii,
vin,
aur,
bursa,
actiuni
/actualitate/afaceri/ce-investitie-este-mai-rentabila-decat-aurul-petrolul-si-actiunile-la-bursa-8344169
8344169
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.