Cartoful, o investitie mai profitabila decat aurul sau bursa: s-a scumpit cu 17% in doua luni

Postat la 11 martie 2011 12 afişări

In primele doua luni ale acestui an bursa a crescut cu 9,6%, in timp ce aurul s-a ieftinit cu 4,8%. Cartoful poate fi considerat una dintre cele mai profitabile investitii posibile la indemana romanilor atat anul trecut, cat si de la inceputul lui 2011 pana acum.

Dupa ce anul trecut cartofii s-au scumpit cu 45%, in numai doua luni "a doua paine a romanilor" s-a scumpit cu 17%, conform datelor publicate joi de Institutul National de Statistica (INS). In aceeasi perioada, respectiv in ianuarie si februarie, cumulat, bursa a crescut cu 9,6%, in timp ce aurul s-a ieftinit cu 4,8% iar dobanda oferita de banci pentru un depozit in lei nu ar acoperi nici macar costurile de deschidere a contului. Practic, daca cineva ar fi cumparat cartofi la finele anului trecut si i-ar fi vandut la finele lui februarie ar fi obtinut un castig mai mare decat ar fi avut investind la bursa sau in aur sau decat randamentul oferit de banci la depozite. In 2010, cand cartoful s-a scumpit cu 45%, indicele BET-C al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), care reflecta evolutia tuturor titlurilor de pe bursa, a crescut doar cu 14%. In aceeasi perioada, aurul, care a inregistrat o crestere record la nivel mondial, s-a apreciat cu aproape 40%, conform cotatiilor BNR.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
cartof,
pret,
inflatie,
crestere
/actualitate/afaceri/cartoful-o-investitie-mai-profitabila-decat-aurul-sau-bursa-s-a-scumpit-cu-17-in-doua-luni-8052386
8052386
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.