Bursa trebuie sa digere esecul ofertei Petrom

Postat la 25 iulie 2011 17 afişări

Brokerii sunt de parere ca esecul celei mai mari oferte publice derulate pe bursa prin care statul intentiona sa vanda un pachet de 9,84% din actiuni arata dimensiunile reduse ale pietei de capital din Romania si nu este un semnal pozitiv pentru aceasta.

Bursa de la Bucuresti a inchis sesiunea de vineri cu un avans de 0,56%, intr-o piata in care jucatorii au tranzactionat actiuni de 42,65 milioane lei, cu mult peste rulajul de joi, din care peste 60% au fost titluri Fondul Proprietatea. Evolutia indicelui BET-NG a fost influentata de scaderea cu 1,9% a actiunilor OMV Petrom (SNP), dupa anuntarea esecului ofertei de vanzare. Ulterior, titlurile au fost oprite de la tranzactionare. "Nu cred ca pretul a fost problema, sa nu uitam ca Petrom s-a tranzactionat si la 0,44 lei anul acesta. Cred ca modul in care a fost scos la vanzare acest pachet a fost gandit gresit din partea statului. Trebuia sa accepte consultanti dispusi sa garanteze un pret minim de executie si sa incheie un contract bazat pe comision de succes", a declarat Grigore Chis, directorul ge¬neral al SSIF Broker. El a adaugat ca esecul ofertei nu este un semnal pozitiv pentru piata si nici un motiv de bucurie.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
petrom,
oferta,
vanzare,
cotatii,
esec
/actualitate/afaceri/bursa-trebuie-sa-digere-esecul-ofertei-petrom-8522464
8522464
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.