Bursa nu a rezistat pe plus

Postat la 29 februarie 2008 4 afişări

Cotatiile nu au reusit sa pastreze avansul castigat dupa publicarea rezultatelor financiare ale Ertse Bank si BCR si a incheiat saptamana in scadere. Indicii au pierdut dcel putin 1,7 procente, cu scaderi mai accentuate pe BET-FI. Lichiditatea a fost caracteristica trendului descendent din ultima perioada, adica de valoarea redusa.

Indicele BET a coborat 1,7% la finalul ultimei sedinte a saptamanii, ajungand la valoarea de 7.444 puncte, dupa ce inregistrase o usoara urcare pe parcursul sesiunii. BET-C, indicele compozit, a pierdut 1,8% pana la valoarea de 5.202 puncte, iar BET-FI si-a redus valoarea cu 3,1% fata de ieri, coborand pana la 60.544 puncte.

Valoarea totala de tranzactionare s-a ridicat la 8,8 milioane euro, cu 7,7 milioane euro aferente operatiunilor de pe piata principala, Lichiditatea scazuta, la jumtate din media anului trecut, este deja o caracteristica a sedintelor in care se inregistreaza pierderi din ultima perioada.

Scaderea de astazi este pusa pe seama situatiei internationale, la fel ca si cea de ieri. Bursele europene si-au adancit pierderile pana la aceasta ora, ajungand la minus de peste un procent, iar estimarile privind evolutia burselor americane din aceasta dupa-amiaza sunt tot negative.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
servicii financiare
/actualitate/afaceri/bursa-nu-a-rezistat-pe-plus-2423086
2423086
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.