Bulgaria opreste singura rafinarie din tara, care apartine Lukoil

Postat la 27 iulie 2011 23 afişări

Singura rafinarie din Bulgaria, Neftochim Burgas, controlata de grupul rus Lukoil, opreste operatiunile, dupa ce biroul vamal a blocat vanzarile de produse petroliere din cauza unor probleme legate de taxe.

Biroul vamal a revocat licentele rafinariei pentru depozitele de combustibili, blocand astfel vanzarile, dupa ce compania nu a reusit sa instaleze ehipamente adecvate de masurare, pe care sa le conecteze cu autoritatile vamale. Potrivit Novinite, Agentia Vamala deruleaza un inventar complet la companie, cel mai mare importator de combustibili in Bulgaria, verificand cantitatea disponibila in depozite pentru a calcula valoarea accizelor datorate de Lukoil. Dupa plata integrala, companiei i se va permite sa reia vanzarile de combustibili, insa pana la momentul respectiv aceasta va putea comercializa doar cantitati din afara rafinariei. Masura face parte din eforturile guvernului de la Sofia de a imbunatati transparenta pe piata carburantilor si de a stopa contrabanda si evaziunea fiscala, noteaza Reuters.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bulgaria,
lukoil,
rafinarie,
petrol,
produse
/actualitate/afaceri/bulgaria-opreste-singura-rafinarie-din-tara-care-apartine-lukoil-8533048
8533048
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.