BRD, profit de 500 de milioane de lei in 2010

Postat la 15 februarie 2011 11 afişări

BRD, a doua cea mai mare banca din Romania, a obtinut anul trecut un profit de 500,5 milioane de lei, in scadere cu 36% fata de cel obtinut in 2009.

BRD este astfel cea mai profitabila banca din Romania, in conditiile in care intregul sistem bancar a inregistrat anul trecut pierderi totale de 304 milioane de lei, fata de un castig total de 815 milioane de lei in 2009. Scaderea profitului s-a datorat, dupa cum au explicat oficialii bancii, reevaluarii tehnice a unor provizioane dar si si¬tuatiei economice per ansamblu. "Costul net al riscului a cunoscut o cres¬tere importanta datorita conditiilor economice actuale si datorita unor elemente tehnice cum ar fi reevaluarea garantiilor colaterale. Potrivit statisticilor Bancii Nationale a Romaniei, nivelul creditelor neperformante ale BRD se situeaza sub media sistemului bancar", se precizeaza in comunicatul transmis de BRD Bursei de Valori Bucuresti. Valoarea actiunilor BRD a crescut luni, cand au fost anuntate rezultatele financiare, cu 1,76%, pana la un nivel de 13,91 lei pe titlu. Sistemul bancar a incheiat anul trecut in pierdere, pentru prima data din 1999 pana astazi.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
profit,
BRD,
castiguri
/actualitate/afaceri/brd-profit-de-500-de-milioane-de-lei-in-2010-7985249
7985249
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.