BRD a depăşit BCR la profitul net

Postat la 31 ianuarie 2008 1 afişăre

BRD - Groupe Societe Generale a depăşit, în premieră, Banca Comercială Română la nivelul profitului net anual conform standardelor româneşti de contabilitate, raportând un câştig cu puţin peste 900 de milioane lei în 2007, cu 50% mai mult faţă de BCR, cu un rezultat de aproape 600 de milioane lei

Anul trecut, BRD a avut o creştere a profitului cu peste 40% faţă de 656 de milioane lei, sumă raportată în 2006, potrivit unor surse bancare.

În acelaşi timp, câştigul BCR s-a diminuat cu aproape 25%, de la un rezultat de 782 de milioane lei în 2006, scădere cauzată exclusiv de sumele cheltuite în procesul de restructurare.

"Cheltuielile foarte mari înregistrate de BCR cu procesul de restructurare au diminuat rezultatele băncii din 2007. Dacă excludem aceste influenţe, banca a avut în continuare un ritm de creştere satisfăcător. Pentru acest an a fost adoptat un buget care prevede creşterea profitului cu 70% atât pe standarde româneşti, cât şi în standardele internaţionale de raportare financiară (IFRS)", au declarat pentru MEDIAFAX surse din acţionariatul BCR.

Potrivit sursei citate, profitul în standarde IFRS a fost comparabil cu cel din 2006, depăşind 800 de milioane de lei, iar pentru 2008, banca şi-a propus un profit calculat după standardele internaţionale de peste 1,4 miliarde lei.

Detalii pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
servicii financiare,
BCR,
BRD
/actualitate/afaceri/brd-a-depasit-bcr-la-profitul-net-2358528
2358528
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.