Bostina si Asociatii vrea 20 de milioane de euro in 2008

Postat la 22 februarie 2008 1 afişăre

Casa de avocatura Bostina si Asociatii isi propune sa inregistreze in acest an incasari de peste 20 de milioane de euro, cu circa 35% mai mult decat in 2007, a declarat Doru Bostina, avocat coordonator al firmei.

In 2007, potrivit datelor furnizate de societatea de avocatura, Bostina si Asociatii a realizat incasari de 14,49 milioane de euro, cu aproximativ 15% mai mult decat in anul precedent.

"Din experienta de pana acum, am observat ca anii pari sunt mai buni decat cei impari", spune Doru Bostina despre estimarile pentru 2008. In plus, continua avocatul, "ne bazam pe rezultatele din primele luni ale anului", dar si pe contracte discutate pe final de an.

Tot pentru 2008, casa de avocatura si-a propus deschiderea a 2-3 birouri teritoriale, pe langa cele pe care le are in prezent in 13 orase din tara, si o crestere cu 20% a numarului de clienti.

Anul trecut, Bostina si Asociatii a fost implicata, printre altele, in tranzactii precum privatizarea Electroputere Craiova, listarea la bursa a Transgaz, modernizarea aeroportului international Henri Coanda din Bucuresti si a aeroportului din Bacau, modernizarea Stadionului National Lia Manoliu, constructia podului Calafat-Vidin si a pasajului suprateran Basarab din Bucuresti sau accesarea de catre CFR Marfa a unui imprumut sindicalizat in valoare de 120 de milioane de euro.

Firma are peste 130 de avocati si, pe langa biroul principal din Bucuresti si cele 13 din tara, mai are birouri si in Cipru, Austria si Elvetia.

Precizand ca inca nu au fost definitivate calculele, Doru Bostina estimeaza ca marja de profit s-a ridicat anul trecut la 15-20%, sub valorile inregistrate in general in piata avocaturii de business. "Anul trecut am facut investitii mari: am cumparat un sediu nou cu 3,5 milioane de euro, am deschis trei birouri teritoriale", explica coordonatorul firmei profitabilitatea ceva mai redusa.

Piata avocaturii de business din Romania este estimata la 150-200 de milioane de euro. Printre cei mai importanti actori ai pietei se numara atat firme locale ca Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), Tuca Zbarcea si Asociatii, Popovici Nitu si Asociatii, Musat si Asociatii, Voicu & Filipescu, cat si case de avocatura internationale precum Clifford Chance, Linklaters sau Salans.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/bostina-si-asociatii-vrea-20-de-milioane-de-euro-in-2008-2405955
2405955
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.