Bostina&Asociatii: incasari de aproape 17 milioane de euro in 2009

Postat la 17 martie 2010 17 afişări

Casa de avocatura Bostina si Asociatii a realizat in 2009 incasari de 16,98 milioane de euro din activitati avocatiale si conexe in Romania si in strainatate in valoare. Cifra este in crestere cu 2,11% fata de 2008. Departamentele care au contribuit cel mai mult la aceasta crestere au fost Litigii si Executari Silite, Energie, Petrol si Gaze si IT&C.

"In 2009 am vrut sa asiguram dezvoltarea organica a companiei in conditii de recesiune si de scadere accentuata a economiei romanesti. Am continuat sa ne extindem in teritoriu pentru a fi in masura sa gestionam mai usor proiecte mari, cu derulare la nivel national si sa dezvoltam acele arii de practica pentru care, traditional, exista o cerere sporita pe timp de criza" spune avocatul coordonator, Doru Bostina.

In anul 2009, in ciuda presiunilor, nu a facut concedieri, nu a redus onorariile si nu a redus ci rationalizat cheltuielile. Sistemele de cost-controlling introduse in urma cu aproape doi ani au permis sa identifice relativ rapid zonele in care se puteau face economii. "In 2010 ne propunem sa continuam cresterea organica, tinand seama de conjunctura economica generala", adauga Bostina.

"Investitiile din fondurile europene in infrastructura, utilitati, mediu, energie regenerabila etc. ar putea asigura dezvoltarea pietei de avocatura de business in anul 2010 - chiar daca nu in ritmul din anii 2006 - 2008" mai spune Bostina.

Casa de Avocatura Bostina si Asociatii are peste 130 de avocati si colaboratori si birouri in Bucuresti, Viena, Fribourg si Nicosia, precum si in alte 16 mari orase din Romania.

Cele mai mari zece firme de avocatura de pe piata locala au incasat anul trecut venituri de 87,6 mil. euro, in scadere cu doar 1% fata de anul precedent, aceasta fiind una dintre pietele cu cele mai mici scaderi din economie in 2009, cel mai greu an din ultimul deceniu, arata o analiza a ZF pe baza declaratiilor anuale de venit depuse la Administratia Financiara.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avocatura,
avocati,
Bostina&Asociatii,
letigi
/actualitate/afaceri/bostina-asociatii-incasari-de-aproape-17-milioane-de-euro-in-2009-5754257
5754257
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.