BNR a mentinut rata dobanzii de politica monetara la minimul istoric de 6,25%

Postat la 30 iunie 2010 7 afişări

Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a decis miercuri mentinerea dobanzii de politica monetara la minimul istoric de 6,25%, precum si a ratelor pentru rezervele minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei, la 15%, si in valuta, la 25%.

Totodata, banca centrala a anuntat ca urmareste gestionarea "ferma" a lichiditatii din sistemul bancar, mesaj mult puternic decat cel de la sedinta precedenta, din luna mai, cand CA-ul BNR vorbea despre gesitonarea "adecvata" a lichiditatii.

"BNR monitorizeaza cu vigilenta evolutiile interne si ale mediului economic international, astfel incat, prin utilizarea adecvata a instrumentelor de care dispune, sa asigure realizarea si mentinerea stabilitatii preturilor pe termen mediu si a stabilitatii financiare", se mentioneaza in comunicatul BNR.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
dobanda de politica monetara,
BNR
/actualitate/afaceri/bnr-a-mentinut-rata-dobanzii-de-politica-monetara-la-minimul-istoric-de-6-25-6464524
6464524
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.