Bazac infiinteaza Compania Farmaceutica Romana

Postat la 16 martie 2009 21 afişări

Ministerul Sanatatii a anuntat ca, in urma preluarii Antibiotice Iasi, va dezvolta Compania Farmaceutica Romana (CFR), care va include, alaturi de producatorul de medicamente iesean, si Sanevid Arad, Unifarm si departamentele de vaccinuri din cadrul institutului Cantacuzino de la Bucuresti si Iasi.

Noua structura va fi creata dupa transferarea societatii Antibiotice prin Hotarare de Guvern de la AVAS la Ministerul Sanatatii. Conducerea CFR va fi asigurata de Ioan Nani, fostul director general al Antibiotice Iasi.

“Exista deja discutii cu mari producatori la nivel mondial, care intentioneaza sa dezvolte si sa produca in Romania produse farmaceutice strategice pentru populatie, iar noi le putem oferi o platforma solida prin intermediul CFR”, a declarat Ion Bazac, ministrul Sanatatii.

Pe langa competentele existente deja (Antibiotice – producator de medicamene din 11 clase terapeutice; Sanevid Arad - producator de seringi; Unifarm – depozit) noua companie isi propune “sa dezvolte si sa produca, in colaborare cu mari corporatii internationale, vaccinuri si insulina, sa produca medicamente in segmentul bolilor cardiovasculare (principala cauza de deces in Romania), medicamente antitumorale orale, injectabile sterile si sa dezvolte capacitati de productie la standarde europene”.

Cititi aici detalii despre afacerile Antibiotice Iasi.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/bazac-infiinteaza-compania-farmaceutica-romana-4054711
4054711
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.