Bancile au reluat scumpirea creditelor noi, majorand semnificativ dobanzile

Postat la 30 martie 2011 9 afişări

Bancile au reluat in luna februarie scumpirea creditelor noi acordate populatiei şi firmelor, majorand semnificativ dobanzile atat la lei, cat si la euro, potrivit datelor publicate, miercuri, de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Astfel, dobanda la creditele noi in lei a crescut in februarie cu 1,58 puncte procentuale fata de prima luna a acestui an, la o medie de 11,7% pe an, in contextul majorarii ratei pentru imprumuturile acordate firmelor cu 1,9 puncte, la 11,16%. Niveluri mai ridicate ale acestor dobanzi au fost inregistrate in luna iulie 2010. Totodata, dobanda la imprumuturile in lei pentru populatie a avansat in februarie cu un punct procentual comparativ cu luna precedenta, la 13,49% pe an, nivel maxim inregistrat dupa martie 2010. Bancile au scumpit in februarie creditele in lei acordate populatiei pentru consum, dar au redus dobanzile la imprumuturile pentru locuinte. Dobanda anuala efectiva la imprumuturile pentru consum a urcat cu 0,37 puncte, la 17,83%, iar rata la creditele pentru locuinte a scazut cu 0,36 puncte, la 10,52%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
scumpire,
credite,
majorare,
dobanzi
/actualitate/afaceri/bancile-au-reluat-scumpirea-creditelor-noi-majorand-semnificativ-dobanzile-8113146
8113146
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.