Astazi este cea mai aglomerata zi pentru cumparaturile online

Postat la 30 noiembrie 2009 11 afişări

Peste 3.000 de tranzactii sunt asteptate sa aiba loc in fiecare minut pe cardurile Visa, in Europa

Visa Europe estimeaza ca luni, 30 noiembrie, va fi cea mai aglomerata zi de pana acum din Europa pentru cumparaturile pe internet, cei mai multi dintre clienti alegand sa ia cadouri si sa isi faca cumparaturile de Craciun din timp. Potrivit estimarilor Visa, 318 milioane de euro vor fi cheltuiti de detinatorii de carduri Visa in Europa, doua treimi din aceasta suma fiind pe carduri de debit. Volumul tranzactiilor pe internet este asteptat sa creasca cu 13%, comparativ cu aceeasi zi a anului trecut.

In ultimii doi ani, cea mai aglomerata zi pentru cumparaturile pe internet a fost intotdeauna lunea de la inceputul lunii decembrie, care in acest an este in 30 noiembrie. Anul trecut, 1 decembrie a fost cea mai aglomerata zi pentru comertul electronic, cu peste 280 de milioane de euro cheltuite pe cardurile Visa in Europa. Cresterea continua a cheltuielilor pe internet este indicata si de faptul ca volumul tranzactiilor pe carduri Visa a depasit deja punctul de vârf din 2008 pe 2 noiembrie 2009.

Visa isi bazeaza estimarile pe datele privind volumul tranzactiilor de pana acum si pe comportamentul de plata in preajma Craciunului din anii anteriori. La fiecare 9 euro cheltuiti in Europa, un euro este pe un card Visa..

Aproximativ 4,5 milioane de tranzactii se vor face pe 30 noiembrie, cea mai plina perioada pentru tranzactiile online fiind asteptata in jurul pranzului, cu un alt varf al tranzactiilor in jurul orei 19.00. Cresterea fata de 2008 este de 16%. In timpul zilei, 220.000 de euro vor fi cheltuiti pe cardurile Visa la fiecare minut.

In magazinele fizice, ultima vineri sau sambata inaintea Craciunului sunt, de regula, cele mai aglomerate zile de cumparaturi, dar cum Craciunul este intr-o zi de vineri anul acesta, Visa Europe estimeaza ca cea mai plina zi va fi miercuri, 23 decembrie. Visa se asteapta sa proceseze peste 27 milioane de tranzactii in Europa, in valoare de aproximativ 1,4 miliarde de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
online,
cumparaturi,
card,
Visa
/actualitate/afaceri/astazi-este-cea-mai-aglomerata-zi-pentru-cumparaturile-online-5143594
5143594
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.