Antibiotice Iasi, scadere de 27% a profitului la 9 luni

Postat la 15 noiembrie 2008 13 afişări

Producatorul iesean de medicamente Antibiotice a inregistrat, in perioada ianuarie-septembrie 2008, un profit diminuat cu 27% fata de perioada similara a anului trecut, pana la valoarea de 16,9 milioane de lei si o cifra de afaceri neta de 155,4 milioane de lei.

“Compania se afla in acest moment in echilibru din punct de vedere financiar, in ciuda conditiilor diferite din piata comparativ cu 2007. Avand in vedere planul de eficientizare a companiei si reducere a costurilor demarat in luna iulie a anului, estimez ca vom imbunatati rata de profitabilitate pana la finele anului”, a declarat Coca Cascaval, directorul general al companiei. Aceasta a explicat ca planul de eficientizare consta in reducerea costurilor salariale, prin concedierea a 100 de angajati, a costurilor cu utilitatile si materiile prime, la care se adauga dezvoltarea unui sistem de autofinantare pentru anumite sectoare din cadrul companiei.

Comparativ cu primele noua luni ale anului trecut, vanzarile companiei au crescut cu 3,3%, majoritatea acestora (87,5%) fiind realizate pe piata interna, iar restul din export. Cheltuielile companiei au avansat cu 11,6%, de la 131,8 milioane de lei, la 147,5 milioane de lei. Reprezentantii companiei au mai precizat ca rezultatele privind cifra de afaceri si profitul au fost influentate de inghetarea pretului la medicamente la un curs valutar de 3,32 de lei pentru un euro (inregistrat in vara lui 2007). “In situatia corectarii preturilor la medicamente cu prescriptie, cifra de afaceri ar fi fost de circa 165,7 milioane de lei, cu 10,2% mai mare decat in 2007, iar profitul brut – 30,4 milioane de lei”, au estimat acestia.

Potrivit datelor Cegedim, compania ieseana a raportat in cel de-al treilea trimestru al anului, vanzari de 47,4 milioane de lei si o cota de piata (in perioada octombrie 2007-septembrie 2007) de 2,8%, clasandu-se astfel pe locul al noualea in topul celor mai mari companii farma din Romania, dominat de grupuri farmaceutice globale ca Roche, Sanofi-Aventis sau GlaxoSmithKline. Anul acesta, piata farma este evaluata la peste 1,8 miliarde de euro, cu un ritm de crestere medie de 10%.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
farmaceutice,
Antibiotice
/actualitate/afaceri/antibiotice-iasi-scadere-de-27-a-profitului-la-9-luni-3501598
3501598
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.