ANCOM: Veniturile din servicii de acces la internet au ajuns anul trecut la două miliarde de lei

Postat la 17 mai 2012 6 afişări

Veniturile din furnizarea de servicii de acces la internet au ajuns anul trecut la două miliarde de lei, în creştere cu 4% faţă de anul precedent, reprezentând 13% din valoarea pieţei locale de telecomunicaţii, potrivit datelor autorităţii de reglementare, ANCOM.

În 2011, numărul de conexiuni mobile de internet în bandă largă a urcat cu 39%, la 4,23 milioane, iar cel al conexiunilor de acces la internet fix în bandă largă a avansat cu 260.000 (+9% faţă de 2010), la 3,26 milioane. Astfel, ratele de penetrare sunt de 17,1% la 100 locuitori, respectiv 41,6% la 100 gospodării, calculate pe baza rezultatelor preliminare ale recensământului populaţiei desfăşurat anul trecut.

"România a înregistrat în 2011 creşteri ale numărului de conexiuni fixe şi mobile de bandă largă şi pe segmentul internetului fix am remarcat creşteri mai accentuate la conexiunile instalate persoanelor fizice şi la conexiunile instalate în mediul rural. Pe segmentul internetului mobil se remarcă evoluţia numărului de conexiuni folosite pe telefon prin abonament sau extraopţiune dedicată pentru accesul la internet. De asemenea, a continuat să crească ponderea conexiunilor cu viteză de cel puţin 30 Mbps în totalul conexiunilor fixe, concomitent cu utilizarea tot mai intensă a echipamentelor dedicate pentru internet mobil, traficul mediu lunar al unui utilizator de internet mobil ajungând la 220MB", a declarat preşedintele ANCOM, Cătălin Marinescu, la conferinţa "Ziua Comunicaţiilor".

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
ancom,
internet,
servicii
/actualitate/afaceri/ancom-veniturile-din-servicii-de-acces-la-internet-au-ajuns-anul-trecut-la-doua-miliarde-de-lei-9638019
9638019
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.