Alpha Bank: creditul va continua sa se tempereze

Postat la 27 noiembrie 2008 10 afişări

Ritmul de crestere al creditului va incetini la circa 20% pana la finele anului 2008, a estimat Michael Massourakis, Group Chief Economist al Alpha Bank Group in cadrul seminarului EU-COFILE, organizat de Banca Nationala a Romaniei, ARB si Alpha Bank.

Ajustand estimarile de la inceputul anului – de 30% ritm de crestere al creditului in 2008 – economistul Alpha Bank explica faptul ca "Romania a fost influentata de faptul ca are un sistem dependent in mare masura de finantarea straina, iar atata vreme cat pietele internationale sunt disfunctionale, bancile mama vor avea tot mai mult probleme sa finanteze economia". In aceste conditii, ritmul de crestere al creditului va incetini si mai mult in 2009, urmand ca la finele anului sa ajunga la 15%, potrivit estimarilor Alpha Bank.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
macroeconomie,
bnr
/actualitate/afaceri/alpha-bank-creditul-va-continua-sa-se-tempereze-3564542
3564542
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.