Afacerile elveţienilor de la Roche cresc cu 3% la jumătatea anului

Autor: Razvan Muresan Postat la 27 iulie 2012 24 afişări

Grupul farmaceutic elvetian Roche anunta o crestere a vanzarilor globale in prima jumatate a anului 2012, cu 3% in moneda locala, pana la 22,4 miliarde franci elvetieni, in ciuda presiunii pe costuri, in special in Europa.

Severin Schwan, CEO al grupului Roche, a declarat cu privire la rezultatele financiare din primele 6 luni ale anului 2012: "Roche a obtinut rezultate operationale solide in prima jumatate a anului 2012, datorita performantelor sustinute inregistrate de portofoliul nostru de medicamente dar si datorita lansarii de noi produse.

Recent, au fost introduse tratamente inovative pentru melanom, carcinomul bazocelular si cancerul de san si suntem in curs de depunere a dosarului pentru aprobarea unei noi molecule pentru tratarea cancerului mamar. In ultimele 6 luni am facut progrese remarcabile in dezoltarea liniei de cerecetare, si avem 72 de entitati moleculare noi in dezvoltare clinica" , a declarat Severin Schwan, CEO al Grupului Roche.

Pentru anul 2012, oficialii estimeaza ca vanzarile grupului Roche si ale diviziei de farmaceutice vor creste cu un procent de cel putin o singura cifra, in moneda locala. Este de asteptat ca vanzarile diviziei de farmaceutice sa creasca intr-un ritm mai accelerat datorita consolidarii portofoliului de produse, dar si lansarii de noi medicamente. Pentru divizia de diagnostice se estimeaza din nou o crestere semnificativa peste media pietei.

"Decizia noastra recenta de a inchide sediul de la Nutley, SUA, si de a ne consolida activitatile de cercetare si dezvoltare in alte locatii va elibera resursele necesare pentru investitii in programe clinice", a mai declarat Severin Schwan. Producatorul a anuntat la finele lunii iunie închiderea operaţiunilor din SUA, pentru a canaliza resursele către sectorul de cercetare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
farma,
roche,
rezultate,
sua,
nutley
/actualitate/afaceri/afacerile-elvetienilor-de-la-roche-cresc-cu-3-la-jumatatea-anului-9906269
9906269
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.