Aeroporturile Otopeni si Baneasa vor fuziona

Postat la 28 august 2009 8 afişări

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a aprobat vineri, in adunarea generala extraordinara a actionarilor Aeroportului International Aurel Vlaicu din Baneasa, fuziunea aerogarii cu Aeroportul International Henri Coanda din Otopeni, prin infiintarea Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti.

Ambele aeroporturi sunt controlate in proportie de 80% de Ministerul Transporturilor, iar Fondul Proprietatea detine 20% din titluri. Strucutura actionariatului va fi mentinuta la Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, scrie MEDIAFAX.

Conform documentului, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, realizata in urma fuziunii, isi va asigura sursele de finantare din venituri proprii, sume alocate de la bugetul de stat, credite bancare, credite externe contractate sau garantate de stat, acordate cu respectarea regulamentelor comunitare privind concurenta, fonduri externe nerambursabile, acordate in conditiile legii, precum si forme legale de participare a capitalului privat si alte surse legal constituite.

Sediul central al companiei va fi in Otopeni , cele doua aeroporturi urmand sa functioneze ca puncte de lucru. Compania va avea un capitalul social initial de 143,7 milioane lei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aviatie,
aeroport,
otopeni,
baneasa
/actualitate/afaceri/aeroporturile-otopeni-si-baneasa-vor-fuziona-4813719
4813719
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.