Achizitia Zapp il lasa pe Zoltan Teszari singur in lupta cu gigantii internationali din telecom

Postat la 29 octombrie 2009 12 afişări

Multinationalele din comunicatii au acum peste 80% din veniturile de pe piata locala telecom. Analistii cred ca Zapp trebuie "inghitit" rapid de Cosmote pentru ca operatorul sa fructifice achizitia.

Achizitia Telemobil (Zapp) de catre grupul Cosmote aduce cota marilor companii internationale de comunicatii la peste 80% din veniturile generate pe piata locala de comunicatii, majorand astfel presiunea pe singurul mare jucator local din telecom - compania RCS&RDS, controlata de omul de afaceri Zoltan Teszari.

Potrivit datelor financiare publicate de companii pe 2008, RCS&RDS obtine mai putin de 10% din veniturile de pe piata, in timp ce peste 80% din acestea ajung la companiile locale ale gigantilor Orange (France Telecom), OTE plus Deutsche Telekom, Vodafone si UPC (Liberty Global).

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Telecom,
/actualitate/afaceri/achizitia-zapp-il-lasa-pe-zoltan-teszari-singur-in-lupta-cu-gigantii-internationali-din-telecom-5064348
5064348
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.