A&D Pharma anunta plecarea lui Dragos Dinu

Postat la 28 august 2008 27 afişări

Grupul farmaceutic A&D Pharma, liderul pietei in distributie si retail, a anuntat plecarea din functia de director executiv a lui Dragos Dinu si numirea unui nou CFO, conducerea companiei fiind preluata interimar de catre actualul sef al diviziei de distributie, Robert Popescu.

Plecarea din functia de CEO (director executiv) a lui Dinu vine pe fondul rezultatelor financiare inregistrate de companie in ultimul timp, potrivit speculatiilor ZF. In ultima luna, s-a inregistrat o scadere puternica a titlurilor A&D Pharma tranzactionate sub forma de GDR-uri la Bursa de la Londra, de la 15,5 euro la inceputul anului, la 3,5 euro.

Mai mult decat atat, pentru prima jumatate a anului acesta, grupul a inregistrat o scadere de 92% a profitului fata de perioada similara din 2007, pana la mai putin de un milion de euro, si o pierdere de 8 milioane de euro ca urmare a necorelarii cursului valutar leu/euro cu preturile la medicamente, in ciuda unei majorari a vanzarilor cu 28%.

“Credem ca a sosit timpul ca A&D Pharma sa ia noi masuri pentru accelerarea dezvoltarii sale si pentru a livra obiectivele strategice pe care si le-a stabilit. Compania intra intr-o noua etapa de dezvoltare, cu o noua concentrare asupra cresterii profitabile, imbunatatindu-si flexibilitatea si rapiditatea de a construi pe oportunitatile pe care le ofera o piata competitiva si care se schimba rapid”, a declarat David Ebsworth, presedintele non-executiv al grupului, in numele Consiliului Director.

Compania a mai anuntat numirea cu efect imediat a lui Dimitris Sophocleous in pozitia de CFO (director financiar), in locul lui Roger de Bazelaire, care a ocupat aceasta pozitie doar un an. Sophocleous a ocupat, in perioada 2004-2007, functia de director financiar la Romtelecom, iar anterior, intre 2001 si 2004, a avut aceeasi pozitie in cadrul Cosmorom.

Consiliul Director al companiei va analiza, in perioada urmatoare, potentialii candidati pentru inlocuirea lui Dinu, iar Vivian Diaconescu si Claudiu Opran, actualii COO (directori operationali) ai liniilor de sales&marketing, respectiv de retail, vor continua sa se afle la conducerea acestor divizii, potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii companiei.

In 2006, compania s-a listat pe piata principala reglementata a Bursei de la Londra. Actionarii A&D Pharma sunt compania Sograno, inregistrata in Olanda, cu 59% din actiuni, directorii executivi ai grupului, cu 7%, iar restul de 34% din titluri sunt tranzactionate pe bursa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
farmaceutice
/actualitate/afaceri/a-d-pharma-anunta-plecarea-lui-dragos-dinu-3035172
3035172
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.