400.000 de romani sufera de psoriazis, o afectiune cronica a pielii

Postat la 11 noiembrie 2010 24 afişări

Dermatologii estimeaza ca in Romania sunt peste 400.000 de pacienti care sufera de psoriazis, o afectiune inflamatorie cronica a pielii, care conduce la scaderea calitatii vietii si la grade diverse de inabilitate sociala. Studii recente arata ca circa 10% dintre pacienti au ganduri suicidale.

Leo Pharma A/S, una dintre principalele companii active pe piata de produse dermatologice, isi consolideaza pozitia din Romania prin lansarea Xamiol, tratament pentru psoriazisul scalpului, care se elibereaza pe baza de prescriptie medicala. Reprezentanta locala a grupului danez si-a extins anul acesta echipa si urmareste sa isi creasca vanzarile atat pe segmentul produselor pentru psoriazis, cat si pe cel al tratamentelor dermatologice in general. In Romania, compania vizeaza vanzari totale cu 40% mai mari in 2010, de circa 3,5 milioane de euro.

Produsul va costa 81,53 lei si va fi inclus in lista B de medicamente compensate (cu 50%).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
farma,
romani,
psoriazis,
dermatologi,
Xaniol
/actualitate/afaceri/400-000-de-romani-sufera-de-psoriazis-o-afectiune-cronica-a-pielii-7708918
7708918
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.