100 Cele mai puternice femei din business. Laura Toncescu, Managing partner KPMG Legal - Toncescu şi Asociaţii, Toncescu şi Asociaţii SPRL – KPMG Legal

Postat la 18 iunie 2024 118 afişări

100 Cele mai puternice femei din business. Laura Toncescu, Managing partner KPMG Legal - Toncescu şi Asociaţii, Toncescu şi Asociaţii SPRL – KPMG Legal

Cifră de afaceri: NA

Profit net: NA

Număr de angajaţi: 36 de avocaţi, înscrişi la Baroul Bucureşti


Biografie:

Laura Toncescu este coordonatoare a societăţii de avocatură KPMG Legal - Toncescu şi Asociaţii, coordonatoarea societăţilor de avocatură afiliate KPMG CEE (12 jurisdicţii). Ea are experienţă vastă în servicii juridice, cu precădere în domeniul M&A şi al serviciilor financiare. A condus proiecte juridice inovatoare, precum: prima autorizare a unui fond de investiţii ca acţionar majoritar al unei bănci româneşti în conformitate cu normele UE, prima fuziune între o bancă şi o instituţie financiară nebancară, autorizarea FinTech, dar şi importante mandate M&A, în variate industrii. Este membră a Baroului Bucureşti din anul 1998.


► Avocatura de business era un domeniu restrâns, în dezvoltare, iar imaginaţia noastră profesională nu ajungea să surprindă diversitatea de subiecte actuală. Cu toate acestea, am ales avocatura de businesss pentru că îmi doream în primul rând proiecte care să mă ferească de monotonie şi care să îmi permită să evoluez şi să îmi folosesc creativitatea, în al doilea rând, să fac lucruri care contribuie cât mai rapid şi direct la dezvoltarea societăţii şi la apropierea ei de nivelul statelor din vest, iar în al treilea rând, voiam să lucrez şi să mă dezvolt într-o echipă de oameni cu ambiţii şi abilităţi similare. 

► Pot spune că am văzut toate lumile posibile pe care mi le-am dorit în tot acest timp: am consiliat mari companii internaţionale, dar şi româneşti, nu doar pentru a le sprijini în modele de conformitate, ci şi în operaţiuni de achiziţie şi fuziune; nu am fost omul unei singure industrii, lucrând cu clienţi din banking, pharma, IT, retail, automotive, energy etc. Fiecare domeniu are provocările sale, dar şi profesionişti cu diferite viziuni, aşteptări, capricii sau aspiraţii: dacă nu eşti flexibil, deschis şi mai ales empatic, nu poţi identifica o soluţie juridică adecvată unor situaţii atât de diferite şi nevoilor unui capital uman atât de divers.

► Când eram copil nu îmi închipuiam că ceea ce citesc în literatura lui Asimov ar putea fi, într-o zi, ceva mai mult decât o pagină de ficţiune excelentă. Lumea imaginaţiei de odinioară a devenit realitate: tehnologia evoluează mai repede decât o putem înţelege şi controla noi; cred că principalele provocări vor veni din tehnologie şi în legătură cu aceasta, de capacitatea noastră de a ne adapta pe de o parte şi, respectiv, de a pune nişte limite, pe de altă parte. Suntem, în acest moment, mai multe generaţii în peisajul juridic, cu perspective foarte diferite asupra uzului noilor tehnologii în domeniul nostru: mă aştept ca împreună să putem acomoda soluţii old style, by the book, şi idei inovative, pentru a maximiza acţiunile şi intervenţiile noastre. De exemplu, exista această aşteptare că în următorii 10 de ani membrii unui departament juridic nu vor mai fi în majoritate jurişti, ceea ce este o provocare şi o oportunitate în egală măsură! Trebuie doar să fim deschişi şi să comunicam mai mult între noi, inclusiv profesii diferite!

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.